Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Skupština Crne Gore: Nedostojno ponašanje poslanika DF


Sjednica Skupštine Crne Gore, arhivska fotografija

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore najoštrije je osudio ponašanje poslanika Demokratskog fronta (DF) koje je, kako je saopštio predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, dodatno ukazalo na potrebu izmjene Poslovnika, prenosi agencija Mina.

"Nijesam neko ko misli da se dodatnim sankcijama treba uređivati ponašanje poslanika, ali zaista mislim da je ono ponovljeno jučerašnje ponašanje i vrijeđanje dodatno pokazalo da treba da pristupimo izmjenama Poslovnika kako su predložene", kazao je Brajović na početku sjednice Skupštine.

On se, dodao je, nada da će u punom sastavu razgovarati i o detaljnim izmjenama Poslovnika kad za to dođe vrijeme, da bi iz iskustva unaprjeđivali rad, uključujući zamjerke koje su primijetili na dosadašnji rad u parlamentu.

U dnevni red sjednice parlamenta je, glasovima vladajuće koalicije, uvršteno izjašnjavanje o ukidanju imuniteta poslanicima DF-a, Milanu Kneževiću, Marini Jočić, Milutinu Đukanoviću i Branku Raduloviću, kao i izmjene Poslovnika.

"Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore, na danas održanoj sjednici najoštrije je osudio jučerašnje ponašanje poslanika DF-a tokom sjednice Administrativnog odbora. Tim povodom, izraženo je žaljenje zbog ponovnih incidenata, koji imaju za cilj urušavanje digniteta crnogorskog parlamenta", saopšteno je iz Skupštine.

Članovi kolegijuma, kako je saopšteno, saglasili su se da su u istoriji crnogorskog parlamentarizma rijetki slučajevi nedostojnog i neodgovornog ponašanja poslanika, kojima je ponovo povrijeđeno dostojanstvo i ugled Skupštine Crne Gore i građana koji su ih birali.

"Istaknuto je da se izgredi u Skupštini ne mogu podvesti pod slučajne incidente, kao i da crnogorska javnost ne smije dobijati poruku da su vandalizam i rušenje ugleda legitiman oblik ponašanja i političkog djelovanja", navedeno je u saopštenju.

Kolegijum predsjednika pozvao je sve poslaničke klubove formirane u Skupštini da se izjasne o "nemilim scenama i napadima na poslanike i time pošalju jasnu poruku građanima Crne Gore da osuđuju skandalozne postupke nasilnih poslanika, kako ih svojim ćutanjem ne bi podržavali".

Zamalo fizički obračun u parlamentu CG
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

XS
SM
MD
LG