Dostupni linkovi

Kushner ponavlja da 'nije sarađivao sa Rusima'


Jared Kushner
Jared Kushner

Viši savjetnik Bijele kuće i zet američkog predsjednika, Jared Kushner nakon svjedočnja u Senatu iz zatvorenih vrata u izjavi ispred Bijele kuće ponovio je još jednom da "nije sarađivao sa Rusima niti da zna bilo koga drugog iz kampanje ko je to činio".

Kako je ustvrdio, "on nije imao neprikladinih kontakata sa Rusima i njegovo ponašnje je u potpunosti bilo "prikladno".

Kushnerov zatvoreni susret sa senatorima trajao je skoro tri sata. Nakon davanja izjave za javnost ispred Bijele kuće odbio je da odgovara na pitanja novinara.

Savjetnik Bijele kuće i zet američkog predsjednika Donalda Trumpa, Jared Kushner u izjavi na 11 stranica koju je uoči svjedočenja u Senatu poslao agenciji Associated press (AP), takoše saopštio da "nema šta da krije".

Kako se navodi u izjavi koju su medijima dostavili njegovi pravi zastupnici on je ima četri susreta sa Rusima. Kako je naveo, niti jedan od susreta nije bio neprikladan.

Kushner koji je oženjen Trumovom kćerkom Ivankom takođe je demantovao da Rusi finasiraju bilo koji koji od njegovih poslova u privatnom sektoru.

"Ja nijesam sarađivao, niti znam bilo koga u kampanji ko je sarađivao sa bilo kojom stranom vladom" poručio je Kushner u pisanoj izjavi.

Takođe se navodi da je sporni sastanak u junu 2016-te, sa rusko-američkom advokaticom bilo "takvo gubljenje vremena" da je tražio od svog asistenta da ga pozove da bi naspustio sastanak.

Zet američkog predsjednika Jared Kushner svedočio je pred Komitetom Senata za obavještajna pitanja u vezi s parlamentarnom istragom navodne umiješanosti Rusije u američke predsjedničke izbore prošle godine.

Kushner je na zatvorenoj sjednici odgovarao na pitanja članova odbora gornjeg doma Kongresa, a potom će privatno razgovarati s članovima Komiteta Predstavničkog doma za obavještajna pitanja.

Oba odbora istražuju da li je Rusija uticala na izbore i moguću povezanost s članovima izbornog tima Donalda Trumpa.

Kushner, Trumpov savjetnik i jedan od glavnih ljudi njegove predsjedničke kampanje, navodno je u decembru preko ruskog ambasadora pokušao da uspostavi tajni kanal za komunikaciju s Moskvom. Kushner je i to negirao u izjavi prije svjedočenja.

U srijedu će u američkom Senatu takođe na zatvorenoj sjednici svjedočiti i Trumpov sin, Donald Trump mlađi, i bivši šef izborne kampanje Paul Manafort.

XS
SM
MD
LG