Dostupni linkovi

Tajani uoči posjete Crnoj Gori: Članstvo za sve koji su pokrenuli promjene


Predsjednik Evropskog parlamenta Antoni Tajani
Predsjednik Evropskog parlamenta Antoni Tajani

Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je uoči posjete Crnoj Gori da je "Zapadni Balkan istorijskim, kulturnim i ekonomskim vezama snažno predodredjen za uključivanje u Evropu", prenosi agencija Beta.

"Vrata članstva u Evropskoj uniji i dalje su otvorena za sve one koji su pokrenuli promene na bolje u svojim zemljama, ne samo zbog članstva, već i zbog boljitka svojih građana", rekao je Tajani.

On će u utorak i u srijedu razgovarati s predsjednikom parlamenta Crne Gore Ivanom Brajovićem, crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Duškom Markovićem.

Predsjednik parlamenta EU je podvukao da "stabilnost zapadnobalkanskog regiona znači i stabilnost cele Evrope".

Tajani će učestvovati na konferenciji o mogućnostima ulaganja u infrastrukturu Crne Gore, na kojoj će učestvovati vodeći crnogorski zvaničnici, kao i predstavnici Evropske investicione bank i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Predsednik Evropskog parlamenta je rekao da je "politički i ekonomski razvoj suštinski važan za pospešenje stabilnosti u Crnoj Gori i cijelom regionu" i ocijenio da je "uz pregovore o članstvu u EU, nužno podstaći ekonomsku diplomatiju, naročito u korist malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i turizma".

XS
SM
MD
LG