Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tajani uoči posjete Crnoj Gori: Članstvo za sve koji su pokrenuli promjene


Predsjednik Evropskog parlamenta Antoni Tajani

Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je uoči posjete Crnoj Gori da je "Zapadni Balkan istorijskim, kulturnim i ekonomskim vezama snažno predodredjen za uključivanje u Evropu", prenosi agencija Beta.

"Vrata članstva u Evropskoj uniji i dalje su otvorena za sve one koji su pokrenuli promene na bolje u svojim zemljama, ne samo zbog članstva, već i zbog boljitka svojih građana", rekao je Tajani.

On će u utorak i u srijedu razgovarati s predsjednikom parlamenta Crne Gore Ivanom Brajovićem, crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Duškom Markovićem.

Predsjednik parlamenta EU je podvukao da "stabilnost zapadnobalkanskog regiona znači i stabilnost cele Evrope".

Tajani će učestvovati na konferenciji o mogućnostima ulaganja u infrastrukturu Crne Gore, na kojoj će učestvovati vodeći crnogorski zvaničnici, kao i predstavnici Evropske investicione bank i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Predsednik Evropskog parlamenta je rekao da je "politički i ekonomski razvoj suštinski važan za pospešenje stabilnosti u Crnoj Gori i cijelom regionu" i ocijenio da je "uz pregovore o članstvu u EU, nužno podstaći ekonomsku diplomatiju, naročito u korist malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i turizma".

XS
SM
MD
LG