Dostupni linkovi

Petrov: Plenković treba odmah podnijeti ostavku


Sjedište Agrokora, Zagreb
Sjedište Agrokora, Zagreb

Lider koalicije Most Božo Petrov zatražio je danas ostavku premijera Hrvatske Andreja Plenkovića jer je "hrvatski ministar finansija Zdravko Marić imao negativnu ulogu u vezi sa dramatičnim stanjem u koncernu Agrokor".

Petrov je reagovao nakon što su hrvatski mediji objavili da je Marić još krajem prošle godine bio upoznat sa lošom situacijom u Agrokoru i kao šef Upravnog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvoj "zažmirio" na dodjeljivanje kredita od 48,3 miliona eura preduzećima u tom koncernu.

On je rekao da je Plenković sve znao o Mariću i apsolutno ništa nije preduzeo, prenijeli su hrvatski mediji.

"Ne samo da nije ništa preduzeo, već je učinio sve da ga sačuva paralizujući cijelu državu na dva mjeseca", rekao je Petrov.

Petrov je dodao da pomenuti kredit nije smio biti odobren, te zatražio i ostavku ministra Marića. On je rekao da je Marić došao na ministarsko mjesto upravo da pomogne vlasniku Agrokora Ivici Todoriću.

Hrvatski koncern Agrokor objavio je početkom maja da nivo zaduženosti na dan 31. mart, bez Mercatora i sa njim povezanim društvima, iznosi 40,4 milijarde kuna (5,44 milijarde eura).

XS
SM
MD
LG