Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nacional: Marić je o Agrokoru sve znao, ali je lagao


Zdravko Marić

Objavljeni su dokumenti koji pokazuju da je ministar financija Hrvatske Zdravko Marić znao sve o situaciji u Agrokoru još prošle godine, ali je o tome lagao javnosti, piše Nacional.

Tjednik Nacional u novom broju objavio je interne dokumente Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR), u kojoj je Zdravko Marić i dalje šef Nadzornog odbora, a koji pokazuju da je Uprava HBOR-a još krajem 2016. bila detaljno upoznata s ozbiljnim poslovnim problemima u kojima se našao Agrokor.

Kao šef Nadzornog odbora, Marić je nesumnjivo bio upoznat s tim dokumentima, ali je HBOR unatoč tome krajem prošle godine kreditirao posrnuli Agrokor s 48,3 milijuna eura.

Marić je prije ulaska u politiku radio upravo u Agrokoru, u kojem je radio kao izvršni direktor zadužen za tržišta kapitala.

"Ti dokumenti pokazuju da taj kredit uopće nije trebao biti odobren. Bude i sumnju da je Agrokor prevario HBOR kada je slao podatke o poslovanju tih tvrtki, što može pomoći istražiteljima koji već tjednima istražuju kako je Agrokor poslovao. Nađite mi jednu tvrtku koja je unatoč navedenim i jasno opisanim rizicima ipak dobila toliki kredit. Javnost treba na temelju te dokumentacije još jednom procijeniti kakvu je ulogu u cijelom tom slučaju imao Marić, a posredno i vlada", rekao je Nacionalu izvor koji im je dostavio dotične dokumente, prenosi portal Index.hr.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG