Dostupni linkovi

Ranjeni američki kongresmen Skalis vraćen u bolnicu


Skalis je vođa republikanske većine u donjem domu Kongresa
Skalis je vođa republikanske većine u donjem domu Kongresa

Republikanski kongresmen Stiv Skalis koji se opravljao od prostrelne povrede tokom oružanog napada ponovo je primljen u bolnicu na intenzivnu negu, saopštila je bolnica u Vašingtonu, prenosi Beta.

Skalis je vraćen na intenzivnu negu zbog nove zabrinutosti o mogućoj infekciji, naveo je vašingtonski medicinski centar MedStar.

Prema izveštajima, Skalis je sinoć bio u teškom stanju.

Skalis, koji je vođa republikanske većine u donjem domu Kongresa i još četiri osobe povređeni su sredinom juna, kada je naoružani muškarac otvorio vatru tokom treninga bejzbola republikanskih kongresmena u Aleksandriji kod Vašingtona. Gradska policija i drugi policajci uzvratili su vatru i ubili napadača.

Republikanski kongresmen je pogođen u kuk i metak mu je pokidao krvne sudove, kosti i unutrašnje organe. On je imao više operacija i stanje mu se poboljšalo.

Zbog tog incidenta članovi Kongresa su bili primorani da preispitaju svoje obezbeđenje i razmotre da li je dovoljno. Neki u donjem domu Kongresa, i demokrate i republikanci, smatraju da više sredstava treba da bude izdvojeno za policiju koja čuva Kongres.

XS
SM
MD
LG