Dostupni linkovi

Povrijeđena djeca u nevremenu u Češkoj


Jedno oboreno drvo povrijedilo je na jugu Češke petoro djece u nevremenu sa pljuskovima i olujnim vjetrom koje danas divlja u Češkoj i Poljskoj.

Prag je morao da zabrani ulaz u dva najveća parka u širem centru grada.

"Na djecu koja su se vraćala iz šetnje u obdanište palo je veliko drvo. Povrijedilo je petoro djece, a zatim tresnulo na kolovoz", kazala je za dnevnik 'Pravo' portparolka policije u Češkom Rudolecu Hana Milerova.

Jedno dijete je zbog teških povreda prevezeno helikopterom u bolnicu u Češkim Budejovicama, dok je preostalo četvoro hitna pomoć prevezla u lokalne bolnice, saopštio je direktor Hitne pomoći Marek Slabi.

U centralnoj oblasti Češke i prestonici Pragu od sinoć su jaki pljuskovi zbog koji su se i neki potoci izlili iz korita, a neke od ulica na periferiji Praga pretvorile u bujice, dok je pljusak poplavio i ulaz u metro na Vaclavskom trgu u centru grada.

Olujno nevrijeme sa jakim pljuskovima prelazi danas i preko susjedne Poljske, a u posljednja 24 sata poljski vatrogasci izlazili su širom zemlje na teren u 1.400 intervencija zbog nevremena i popadalog drveća, saopštio je portparol Vatrogasne straže Pavel Frontčak.

Troje ljudi, prema riječima Frontčaka, povrijeđeno je u nevremenu u mjestu Gromnjik blizu Tarnova i prevezeno u bolnice, a u tim oblastima južne Poljske povrijeđen je i jedan čovjek kada se drvo srušilo na njegov automobil.

Bez struje je zbog pokidanih vodova i havarija na elektičnoj mreži 18.500 domaćinstava, dok je vjetar odnio ili oštetio i 71 krov, od toga krovove 46 stambenih zgrada i kuća, kazao je Frontčak poljskoj televiziji Polsat.

U Varšavi je oluja obarala drveće u baštama restorana.

Uprkos jačini oluje i neprekidnim pljuskovovima, meteorolozi ni u Poljskoj ni u Češkoj ne očekuju poplave.

XS
SM
MD
LG