Dostupni linkovi

Merkel pred samit G20: Protekcionizam ne može biti rešenje svetskih problema


Merkel se nada da će lideri G20 na sastanku u Hamburgu 7. i 8. jula izraziti posvećenost multilateralnom trgovinskom sistemu
Merkel se nada da će lideri G20 na sastanku u Hamburgu 7. i 8. jula izraziti posvećenost multilateralnom trgovinskom sistemu

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se nada "jasnom signalu" sa samita G20 sledeće nedelje u znak podrške slobodnim tržištima i protiv izolacionizma, kao i da je Evropska unija posvećena uspehu Pariskog sporazuma o klimi.

Merkelova je danas u nemačkom parlamentu rekla da "protekcionizam ne može biti rešenje" svetskih problema, prenosi Beta.

Ona je rekla da se nada da će lideri G20 na sastanku u Hamburgu 7. i 8. jula izraziti posvećenost multilateralnom trgovinskom sistemu.

Angela Merkel je rekla da diskusije o pitanjima vezanim za klimu u Hamburgu neće biti lake, kao i da ti razgovori moraju da budu "u službi suštine i ciljeva Pariskog sporazuma".

Posle odluke predsednika SAD Donalda Trampa da se povuče iz Pariskog sporazuma o klimi, Merkelova je rekla da je Evropska unija još odlučnija da sporazum učini uspešnim.

"Pariski sporazum je nepovratan i o njemu se ne može pregovarati", rekla je nemačka kancelarka.

XS
SM
MD
LG