Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier izvijestio je novinare kako odlazi s te funkcije.

Stranku ne napušta. Kaže, predano će raditi kao tajnik HDZ-a i saborski zastupnik. Naglasio je kako premijer Andrej Plenković uživa njegovu poporu.

Stier je bio zagovornik suradnje s Mostom i nakon što se dogodio razlaz, izrazio je žaljenje zbog toga te dodao da se on u stranci zauzimao za nove izbore.

Prije točno tjedan dana remizirao sam sve što smo učinili od listopada do danas u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Naglasio sam da smo postavili okvir za vođenje jedne samosvjesne vanjske politike te da sada dolazi nova faza - rekao je Stier i dodao je kako je od premijera Andreja Plenkovića prije tjedan dana imenuje novu osobu na čelu ministarstva koja će dobro funkcionirati u novoj političkoj konstelaciji.

Velika je čast predstavljati Hrvatsku u svijetu, ali u ovom trenutku važnije je biti u domovini, ovdje širiti demokršćansku opciju i vratiti povjerenje u institucije države i demokraciju - kazao je Stier.

Poručio je i kako ima novi zadatak a to je da se uvede načelo 'Jedan član, jedan glas' za izbor svih dužnosnika u HDZ-u na svim razinama.

Kazao je i kako bi to sve političke stranke trebale učiniti.

HDZ pripada svim članovima i svi članovi moraju imati pravo da izaberu one ljude u predsjedništvu i stranačkim tijelima koji će donijeti ključne odluke za stranku, ali što je najvažnije, i za Hrvatsku - rekao je na kraju.

Nakon što je završio s govorom, otišao je i nije bilo prostora za pitanja.

XS
SM
MD
LG