Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Makedonsko tužilaštvo obavešteno o oficiru BIA u Sobranju


Policija na ulicama Skoplja nakon nasilja u Sobranju

Makedonska policija saopštila je da je državno tužilaštvo obavestila da je srpski diplomata i bezbednjak Goran Živaljević boravio dva sata u parlamentu Makedonije tokom upada demonstranata 27. aprila.

Osnovno javno tužilaštvo Skoplje je obavešteno da je utvrđeno prisustvo stranog državljanina u Sobranju, što se odnosi na dva lakša krivična dela "učestovanje u gomili koja će da izvrši krivično delo" i "učestvovanje u gomili koja će da spreči službeno lice u vršenju službene dužnosti".

"Od obavljenog pregleda dostavljenih video materijala konstatovano je da se radi u G. Ž, srpskom državljaninu. Pritom je utvrđeno da je u Sobranju bio prisutan od 22.04 do 00.11", navelo je Ministarsto unutrašnjih poslova Makedonije.

Tokom nasilnog upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje 27. aprila, pošto je parlamentarna većina okupljena oko Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) izabrala Talata Džaferija za predsednika parlamenta, povređeno je više poslanika parlamentarne većine, među kojima i lideri Alijanse za Albance Zijadin Sela i SDSM-a i sadašnji premijer Zoran Zaev, kao i nekoliko novinara. Ukupno je povređeno više od 100 ljudi.

U Sobranju povređen Zoran Zaev
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

XS
SM
MD
LG