Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Trump: Nisam izabran da bi služio medijima u Washingtonu


Američki predsjednik Donald Trump prije puta u Connecticut

Američki predsjednik Donald Trump održao jeprvi javni govor nakon što je procurio sadržaj bilješke smijenjenog direktora FBI-a Jamesa Comeyja u kojoj stoji da je predsjednik zatražio od njega da prekine istragu protiv savjetnika za nacionalnu sigurnost Michalea Flynna.

Trump se pojavio na Akademiji Obalne straže i polaznicima se, nakon nekoliko prigodnih riječi, odmah počeo žaliti na tretman koji ima u medijima.

“Nijedan političar u povijesti nije imao gori i nepošteniji tretman od mene” rekao je Trump ističući kako “narod razumije ono što radi, te da nije izabran kako bi služio medijima u Washingtonu ili nekim drugim interesima, već zaboravljenim muškarcima i ženama koji su ga izbrali.”

Predsjednik je najavio skoro prvo inozemno putovanje tokom kojeg će posjetiti Saudijsku Arabiju, Izrael i Vatikan, te će sudjelovati na samitu G7.

“Osnažiti ću stara prijeteljstva i tražiti nove partnere, ali one koji će nam pomoći, a ne one koji od nas uzimaju i uzimaju, partnere koji plaćaju za ono što mi radimo za njih”rekao je predsjednik SAD.

U međuvremenu su dva ključna komiteta zatražila informacije o otkazu koji je predsjednik Trump dao Jamesu Comeyu.

Odbor za obavještajne djelatnosti Senata zatražio je od bivšeg direktora FBI da svjedoči, a on njegovog naslijednika da preda sve zabilježke između Bijele kuče i Ministarstva pravosuđa koje se vodi o istrazi oko upletenosti Rusije u američke izbore.

Odbor za nadgledanje zastupničkog doma Kongresa takožer je zatražio inforamcije o Comeyvim bilješakama.

Bijela kuća odbacila je tvrdnje iz Comeyevih bilješki.

XS
SM
MD
LG