Dostupni linkovi

Vučić: Razgovor sa kosovskim Srbima popodne, daćemo sve od sebe da sačuvamo mir


Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će se u četvrtak poslijepodne sastati u Raški sa predstavnicima Srba sa Kosova.

“Daćemo sve od sebe da sačuvamo mir, a od Prištine ne očekujemo ništa”, poručio je Vučić tokom posjete Bečeju, navodeći da je situacija kompleksna.

Vučić u razgovoru sa novinarima nije želio da komentariše detalje sinoćnjeg sastanka u Briselu, navodeći da ne zavisi sve od srpske strane, ali da ne želi da pogazi riječ datu Evropskoj uniji i izlazi u javnost sa informacijama.

Druga runde dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, u srijedu navečer u Briselu, je završena bez konkretnih rezultata.

Javnosti se jedino obratila visoka predstavnica za vanjsku politiku Federika Mogerini koja je navela da je sastanak bio nastavak diskusije od prošle sedmice.

Ona je dodala da su svi učesnici dijaloga potvrdili posvećenost zajedničkom radu unutar dijaloga, te im se zahvalila na konstruktivnoj diskusiji.

"Ohrabrena sam ukazanim konstruktivnim angažovanjem sa obje strane. Ovakva posvećenost i politička volja značajno doprinosi smanjivanju tenzija i nastavićemo da radimo u tom duhu", saopštila je Mogerini.

XS
SM
MD
LG