Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dodik poručio da je uvjeren da će BiH ostati stabilna i mirna


Milorad Dodik, predsjednik RS

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je uvjeren da će BiH sa svim svojim problemima ostati stabilna i mirna.

Istakao je da RS ne dovodi u pitanje dejtonski okvir BiH, već "nasilje visokih predstavnika kojima je mijenjan taj sporazum".

U svom obraćanju prisutnima na prijemu u Kasarni „Kozara“, povodom pravoslavnog Božića, poželio je srpskim pripadnicima Oružanih snaga (OS) BiH sretnim i "Dan RS“, koji je neustavnim osporio Ustavni sud BiH.

Kazao je da se u OSBiH, "koje su stvarane da manifestuju jednu vrstu zajedništva, baštini i tradicija bivše Vojske RS-a, te da nema kompromisa kada je u pitanju stvaranje i postojanje RS".

"Republika Srpska nije inat, već želja i volja srpskog naroda", kazao je Dodik uvjeren da će BiH sa svim svojim problemima ostati stabilna i mirna.

On je u kasarni „Kozara“, gdje je organizovan prijem povodom pravoslavnog Božića, izrazio uvjerenje da će na ovim prostorima biti očuvan mir, te da svima u BiH treba razgovor.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kazao je da se nada da Oružane snage BiH u narednom periodu neće imati potrebu za interventacije, pa ni zbog elementranih nepogoda.

Prijem povodom Božića u Banjaluci je organizovala komanda Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, čiji domaćin je zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić

Počasna jednica Oružanih snaga BiH prethodno je u kasarni „Kozara“ u Banjaluci predala raport predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću.

XS
SM
MD
LG