Dostupni linkovi

Vanredna vijest

KRIK: Grad Beograd izdao dozvole za gradnju u Hercegovačkoj


Sa jednog od protesta incijative 'Ne da(vi)mo Beograd' zbog 'Beograda na vodi'

Grad Beograd dozvolio je preduzeću ”Beograd na vodi“ da na prostoru u Hercegovačkoj ulici, na kojem su se nalazili objekti koji su porušeni tokom noći 24. aprila, izgradi parking i šetalište, pokazuju dokumenta koja je sakupio KRIK.

Privremena dozvola za izgradnju parkinga izdata je 19. septembra, pokazuje dokumentacija koju su iz javno dostupnih izvora skupili novinari KRIK-a.

Radovi su u toku, a parking bi trebalo da bude završen do kraja oktobra. Vrednost radova procenjena je na 46,4 miliona dinara, piše u dokumentima, javlja N1.

Zahtev za izdavanje dozvole je najpre odbijen, jer “Beograd na vodi“ nije dostavio kompletnu dokumentaciju. Dva dana kasnije kompanija je ponovila zahtev posle čega je dozvola izdata.

Za gradnju na delovima parcele na kojoj su se nalazili objekti firmi “Iskra“ i “Transport peroni“, koji su nezakonito srušeni, izdata je i dozvola za uređenje u okviru pešačke zone “Gallery Walk“ (šetališta koje će se pružati od Beogradske zadruge do Savske promenade). I ova dozvola je najpre odbijena, da bi istog dana “Beograd na vodi“ podneo novi zahtev, a rešenje o privremenoj dozvoli izdato je odmah.

Novinari KRIK-a kontaktirali su Grad Beograd i preduzeće “Beograd na vodi“, ali niko nije želeo da odgovori na pitanja u vezi sa dozvolama.

KRIK-u je rečeno da pitanja pošalje mejlom, i taj portal navodi da će objaviti odgovore čim oni stignu.

Policija i tužilaštvo ni posle skoro šest meseci nisu otkrili ko je u noći 24. aprila srušio oko hiljadu kvadrata poslovnog prostora u Savamali.

XS
SM
MD
LG