Dostupni linkovi

Vanredna vijest

CG: Opozicione Demokrate prihvatile sporazum sa DF


Aleksa Bečić, predsjednik stranke Demokrate Crne Gore

Opziciona partija Demokratska Crna Gora prihvatila je Sporazum sa Demokratskim frontom (DF) po svim tačkama, osim one koja tretira kadrovska rješenja u novoj Vladi o kojima će, kako su saopštili, razgovarati nakon izbora.

“Demokratska Crna Gora, i pored činjenice da smo jedini politički subjekt koji se danom osnivanja na najvišim organima stranke obavezao da sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) neće ni po cijenu života, ni na lokalnom ni na državnom nivou, obavještava crnogorsku javnost da je donijela Odluku da prihvati Sporazum DF-a i Sporazum Velike koalicije Ključ, koja je prihvatila Sporazum DF-a u njegovim ključnim tačkama Ne sa DPS-om", kaže se u saopštenju Demokrata.

Kako se navodi, jedinstvo opozicije i smjena DPS-a prioritetni je zadatak Demokrata.

“Na pomenutim pitanjima insistiramo od dana našeg osnivanja i ovom prilikom čestitamo onim političkim subjektima koji su se konačno saglasili sa stavovima, ciljevima i idejama Demokrata”, poručili su iz partije Alekse Bečića.

Demokratski front je proruska opziciona grupacija u Crnoj Gori koja je ponudila svim opozicionim strankama koaliciju za stastavljanje Vlade nakon izbora.

DF je prošle sedmice optužio SAD da se miješaju u izborni proces u Crnoj Gori, susretom sa dijelom građanski orjenitisanih opozicionih stranka i predstavika aktuelne crnogorske vlasti, odnosno da pokušavaju da utiču na ssstav vlade Crne Gore nakon izbora.

XS
SM
MD
LG