Dostupni linkovi

Vučić: Važno da je referendum protekao mirno


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je najvažniji rezultat referenduma u Republici Srpskoj to što je sve proteklo mirno i istakao da je sada najvažnije da se smire tenzije u celom regionu.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Žagubici, rekao da se u telefonskom razgovoru saglasio sa predsednikom Srpske Miloradom Dodikom da je najvažnije da ceo region gleda u budućnost.

Mi danas razmišljamo za koliko ćemo da povećamo plate i koliko ćemo novca imati da damo penzionerima, rekao je Vučić, primetivši da je to moguće zato što je javna kasa pod kontrolom, država u dobrom stanju i posebno zato što su ljudi verovali svojoj vladi, koja je dobro radila.

"Ako bilo ko misli da je rešenje u sukobima, mi ne samo da u tome nećemo da učestvujemo, već ćemo oštro da se suprotstavimo jer za nas su mir i stabilnost osnovni uslovi da bi se videli rezultati našeg rada", naveo je Vučić.

Kako je primetio, nisu Srbija i njeni građani dve godine prolazili kroz teške reforme da bi sada neko rekao "stanite, sad idemo u neku vrstu nestabilnosti".

"To je najvažnije i u tome su svi saglasni, uključujući i Izetbegovića", rekao je Vučić i dodao da će Srbija i ubuduće da čini sve što može za stabilizaciju prilika u regionu.

XS
SM
MD
LG