Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ruska fitosanitarna inspekcija u posjeti BiH


Ilustrativna fotografija

Inspekcija Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije "Roseljhoznadzor" danas će posjetiti Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz Uprave za zaštitu bilja BiH.

U Upravi za zaštitu bilja su potvrdili da će ruska delegacija ujutro doputovati u BiH, nakon čega će odmah otići na teren, te da termini i lokacije održavanja sastanaka sa zvaničnicama vlasti još nisu poznati.

Ruska fitosanitarna inspekcija danas će posjetiti BiH u skladu sa dogovorom sa direktorom Federalne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije "Roseljhoznadzor" Sergejem Aleksejevičem Dankvertom.

Ruska veterinarska i fitosanitarna regulatorna služba "Roseljhoznadzor" uvela je početkom avgusta privremenu zabranu na uvoz proizvoda iz BiH zbog nedostatka potvrde o bezbjednosti proizvoda.

"Privremena zabrana biće uvedena zbog nedostatka informacija o fitosanitarnom statusu BiH i zbog odbijanja Ministarstva spoljne trgovine BiH da odobri inspekciju 'Roseljhoznadzora' koja je trebalo da sprovede fitosanitarnu kontrolu sistema", poručili su iz ove regulatorne službe.

XS
SM
MD
LG