Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Njujork: Evakuacija na aerodromu JFK posle lažne vesti o pucnjavi


Ilustrativna fotografija

Međunarodni aerodrom "Džon Ficdžerald Kenedi" u Njujorku ponovo je otvorio dva terminala, koja su evakuisana nakon lažne vesti da je na tom području bilo pucnjeva iz vatrenog oružja.

"Ej-Bi-Si njuz" navodi da je malo iza ponoći po američkom vremenu njujorška policija objavila da je na terminalima sve provereno i utvrđeno da nije bilo pucnjave.

"Do sada nisu pronađene bilo kakve čaure od metaka, ili drugi dokazi da su pucnjevi ispaljeni. Terminal je evakuisan iz predostrožnosti... Znatne snage policije prisutne su na aerodromima "Dž-Ef-Kej" i "La Gvardija". Istraga se nastavlja", navele su američke vlasti u saopštenju koje prenosi AFP.

Agencija navodi da je zbog lažne uzbune na terminalima jedan i osam došlo do paničnih scena, masovne evakuacije i velikih kašnjenja u aviosaobraćaju.

"Lezite na zemlju! Mičite se, mičite, mičite!", vikali su policajci koji su branili putnicima da razgovaraju telefonom ili snimaju to što se dešava, a jedan čovek je uhapšen pošto je pokušao da uslika scene haosa.

Američka Federalna administracija za avijaciju je saopštila da je iz "bezbednosnih" razloga privremeno važila zabrana poletanja i sletanja letelica.

Novinar AFP navodi da je bio među putnicima koji su sat i po vremena proveli na pisti čekajući da se situacija razjasni.

XS
SM
MD
LG