Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Gojković: Izložba SNS o medijima konceptualna umetnost


Maja Gojković

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković ocenila je da izložba Srpske napredne stranke "Necenzurisane laži" ne predstavlja pritisak na medije već da svakom posetiocu omogućava da sam izvuče zaključke iz onoga što je video.

Gojković je za dnevni list "Politika" od petka kazala da ne razume "burne reakcije" predstavnika pojedinih medija na izložbu SNS-a.

"To je izložba koja je postavljena na moderan način, konceptualna umetnost tipa Marine Abramović. Informativna služba moje stranke je na jednom mestu prikupila samo deo članaka, karikatura, emisija, gde su Aleksandar Vučić, njegova porodica i saradnici prikazivani na najgori način. Nije tu reč o kritici, to su izmišljotine", ocenila je Gojković.

Prema njenim rečima, autori su takve sadržaje objavljivali "svakog dana u poslednjih nekoliko godina, bez ikakvih problema".

"Ne razumem zašto su sada besni. Kakvi pritisci, pa Koraks je objavio knjigu svojih karikatura, organizovao izložbe. Volela bih da ti što polemišu posete izložbu, a garantovano nisu. Svi koji je posete, moći će sami da zaključe ima li cenzure u državi ili nema, možda nekom to smeta", kazala je predsednica Narodne skupštine.

XS
SM
MD
LG