Dostupni linkovi

Junker: Napad u Nici kukavički čin terora


Žan Klod Junker

EU je ujedinjena u borbi protiv mržnje i nasilja i spremna je da nastavi borbu protiv terorizma kako unutar tako i van svojih granica, poručili su najviši evropski zvaničnici izražavajući solidarnost sa žrtvama napada u Nici i celokupnim francuskim narodom.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u saopštenju poručuje da je i sam pogođen i tužan zbog dešavanja u Nici tokom nacionalnog praznika Francuske.

"Izražavam solidarnost sa žrtvama, porodicama i svim Francuzima i Francuskinjama koji su u žalosti zbog kukavičkog čina terora. Francuska može da računa na Evropsku komisiju i zemlje članice EU u nastavku borbe protiv terorizma kako unutar tako i van granica EU", stoji u saopštenju predsednika Evropske komisije.

Predsednik Saveta EU Donald Tusk je sa samita azijskih i evropskih zemalja u Mongoliji poručio da je danas tužan dan za Francusku i Evropu.

"Tragičan paradoks je u tome što su mete napada bili ljudi koji su slavili slobodu, jednakost i bratstvo. Stojimo ujedinjeni sa porodicama žrtava, francuskim narodom i njigovom vladom u borbi protiv nasilja i mržnje", poručio je Tusk.

I šefica diplomatije EU Federika Mogerini pridružila evropskim liderima u poruci "ujedinjeni protiv mržnje i nasilja".

XS
SM
MD
LG