Dostupni linkovi

Komemoracija SPS Bati Živojinoviću


Velimir Bata Zivojinovic

Socijalistička partija Srbije (SPS) oprostila se danas od jednog od svojih osnivača, glumca Velimira Bate Živojinovića koji je u nedelju umro u Beogradu u 83. godini.

Komemoracija je održana u Domu sindikata, a skupu je prisustvovala porodica Bate Živojinovića, kao i čitav stranački vrh Socijalističke partije Srbije čiji je Živojinović bio član od osnivanja, 1990. godine.

Nakon sećanja na život i bogat glumački opus Bate Živojinovića, od njega se govorom oprostio predsednik SPS Ivica Dačić.

Posebno je istakao to što je Živojinović pristo da bude predsednički kandidat SPS-a na izborima 2002. godine, i pored toga što je tadašnji predsednik socijalista Slobodan Miloševih iz Haga zatražo da se poška pruži kandidatu Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju.

"Danas iz ove perspektive mogu samo da zahvalim Bati Živojinoviću, jer je pomogao u tome da uspemo da sačuvamo našu partiju", kazao je Dačić.

Dačić je napomenuo da je Bata Živojinović svojom popularnošču učinio da SPS stekne brojne prijatelje i izvan Srbije, a posebno je u Kini gde njegove glumačke uloge imaju brojne obožavaoce.

Predsednik socijalista naveo je da će Živojinovićčeva porodica imati podršku i svu neophodnu pomoć, baš kao što je i on činio za partiju.

"Molim vas da ga ne ispratimo plačem, jer je on zaslužio veliki apalauz. Valter ne može da umre, Valter je večan", tim rečima se Dačić oprostio od Bate Živojinovića, pominjući jednu od njegovih najpoznatijih filmskih uloga, u filmu "Valter brani Sarajevo".

Bata Živojinović biće sahranjen sutra u 13 sati u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu. Pre toga u 11 časova od čuvenog glumca oprostiće se i njegove kolege na komemoraciji u Skupštini grada.

XS
SM
MD
LG