Dostupni linkovi

O smjeni Krivokapića 23.marta


Ranko Krivokapić predsjednik Skupštine Crne Gore
Ranko Krivokapić predsjednik Skupštine Crne Gore

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se raspravljati o razrješenju predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića biće održana 23. marta, odlučeno je na Kolegijumu predsjednika Skupštine.

Inače, prvo redovno proljećnje zasjedanje Skupštine biće održano 22. marta na Cetinju, a biće nastavljeno 23. marta u Podgorici.

Inicijativu za razrješenje Krivokapića pokrenulo je 36 poslanika DPS-a, Bošnjačke stranke (BS), Force i Hrvatske građanske inicijative (HGI).

Podnosioci inicijative predložili su da sjednica, na kojoj će se raspravljati o razrješenju Krivokapića, bude održana 10. marta.

U obrazloženju inicijative navodi se da je Klub poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) 27. januara, na vanrednoj sjednici Skupštine, glasao protiv povjerenja Vladi Mila Đukanovića, čime je ta stranka jednostrano raskinula Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju iz 2012. godine.

Krivokapić je ranije rekao da će se inicijativa o njegovom razrješenju naći na prvoj redovnoj sjednici parlamenta, navodeći da nema potrebe da se od toga bježi.

XS
SM
MD
LG