Dostupni linkovi

Araptek u gubitku od 600 miliona dolara


Burdž Kalifa, ilustrativna fotografija

Gradjevinska kompanija Araptek Holding, koja je učestvovala u izgradnji tornja Burdž Kalifa i drugih gradjevina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, beleži gubitak od 600 miliona dolara.

Preliminarni rezultati pokazuju da je u 2015. godini kompanija zabeležila gubitak od 626,7 miliona dolara. U poredjenju sa 2014. godinom, prodaja nekretnina je opala 12 odsto, prenela je agencija AP.

Iz "Arabtek Holdinga" su saopštili da je gubitak u poslovanju rezultat "kontinuirano lošeg okruženja, izazovnih ekonomskih okolnosti i nekoliko loše obavljenih projekata". ;

Gradjevinska kompanija iz Dubaija počela je sa racionalizacijom troškova 2014. godine, nakon promene rukovodstva firme i planira dalje smanjenje ove godine.

Rukovodstvo Arapteka je u 2014. godini najavilo otvaranje regionalne kancelarije u Beogradu, odakle bi proširilo poslovanje i na ostale zemlje Balkana.

Vodeća gradjevinska firma iz UAE, poznata po kulama, neboderima i hotelima, tada je najavila da će biti angažovana na projektima u SAD, Maroku i Srbiji, vrednim 20 mlijardi dolara.

Vlast u Srbiji je tu firmu pominjala kao potencijalnog graditelja velikog broja jeftinih stanova.

XS
SM
MD
LG