Dostupni linkovi

Djoković donirao ugroženoj djeci Melbourna 20.000 dolara


Djokovic osvojio Australian Open
Djokovic osvojio Australian Open

Prvi tenisač svijeta Novak Djoković obišao je danas humanitarnu organizaciju Misija grada Melburna (Melbourne City Mission) koja pomaže ugroženoj djeci iz Melburna i donirao u ime svoje fondacije 20.000 dolara.

Djoković, koji je u nedjelju u Melburnu osvojio svoju šestu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, zalaže se za poboljšanje uvjetaranog razvoja, navodi se u saopćenju njegove fondacije.

Kako je navedeno, Novak Djoković fondacija doniraće novac za program "Early Years Supported Playgroup" humanitarne organizacije iz Melburna, kako bi se pomoglo djeci u dva gradska predgradja.

Nakon upoznavanja, Novak se igrao sa mališanima, crtali su, igrali tenis, a neki od njih su otkrili najboljem tenisaču što žele biti kada porastu, o čemu maštaju i koje želje bi voljeli da im se ostvare.

Djoković je rekao da je fokus organizacije Misija grada Melburna, koja želi da istakne važnost ranog obrazovanja, potpuno u skladu sa ciljevima njegove fondacije koja na tom cilju radi pune četiri godine.

Za četiri godine otvoreno je sedam objekata u kojima deca pohadjaju predškolski program, obučeno više od 600 nastavnika i pokrenut je niz projekata sa ciljem da djeca u ranom periodu dobiju adekvatno znanje.

XS
SM
MD
LG