Dostupni linkovi

Đoković šesti put osvojio Australijan open


Novak Đoković
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković šesti put u karijeri osvojio je Australijan open, pošto je u nedelju, u finalu, savladao Britanca Endija Mareja 6:1, 7:5, 7:6 (7:3).

Đoković se sa šest titula u Melburnu izjednačio sa Rojom Emersonom, a kada su gren slem trofeji u pitanju sa 11 titula stigao je Roda Lejvera i Bjorna Borga.

Meč je trajao dva sata i 53 minuta, a Đoković je ostvario 22. pobedu u 31. medusobnom duelu protiv Britanca, čak cetvrtu u finalima Melburna.

Đoković je prvi set dobio za samo 30 minuta, ali je u naredna dva Marej pružio znatno jači otpor. Drugi set, koji je i presudio pobednika, trajao je 80 minuta, dok je Marej u trećem uspeo da se vrati posle Đokovićeve prednosti, stigne do taj-brejka, ali više nije izdržao.

Đoković će za šestu titulu u Melburnu dobiti i novčanu nagradu od dva i po miliona evra.

"Endi, ne brini, igraćemo još finala"

Đoković je posle osvajanje rekordne šeste titule na Australijan openu, pokušao da uteši Endija Mareja, koji je izgubio rekordno peto finale u Melburnu.

"Moram da odam priznanje Endiju na sjajnom turniru i siguran sam da ćemo u budućnosti ponovo imati priliku da se borimo za ovaj trofej. Sjajan si prijatelj, sjajan protivnik, želim da ti cecstitam na igri, ali i na tome što ćeš uskoro postati otac i osetiti najbolji osećaj, koji smo moja supruga i ja već osetili", rekao je Đoković prilikom svečane dodela pehara.

On se zahvalio svom timu i priznao da je počastvovan što njegovo ime stoji uz legende, s obzirom da se šestom titulom u Melburnu izjednačio sa Rojom Emersonom, a 11. gren slem trofejom sa Rodom Lejverom i Bjernom Borgom.

"Počastvovan sam što sam ovde, vidimo se sledeće godine", poručio je Đoković.

Sa druge strane, Marej se prvo našalio na svoj račun opaskom da mu se čini da je već bio ovde, a potom je, u emotivnom govoru, čestitao Novaku.

XS
SM
MD
LG