Dostupni linkovi

Ričard Drajfus: Glumom sam ostvario duboko viđenje sebe


Slavni američki glumac Ričard Drajfus, počasni gost 43. Festa, izjavio je u Beogradu da filmove u kojima će igrati "bira na osnovu novca i ako je reč o vrlo seksi, divnom ili romantičnom scenariju".

"Sa svojih 25 godina nisam imao moć da tako radim, ali sada mogu i zato to i kažem", izjavio je glumac koji je slavu stekao 70-ih godina hitovima "Američki grafiti", "Ajkula"' i "Bliski susreti treće vrste", a Oskara dobio krajem te decenije za glavnu mušku ulogu u filmu "Devojka za zbogom".

Drajfus će u nedelju primiti počasnu nagradu "Beogradski pobednik", a u razgovoru sa novinarima se osvrnuo svoju karijeru.

"Pre svega, imao sam ambiciju da ne budem glumac jednog tipa likova ili stalni glumac jednog reditelja. Želeo sam različite, životne uloge, takve koje će odražavati moju etiku, ideale i ideje. Gluma je bila način da ostvarim duboko unutrašnje viđenje sebe. Tako sam morao da glumim savršenog oca pre nego što sam to postao u životu, a i velikog ljubavnika pre nego što sam to postao, a jesam postao", primetio je Drajfus.

XS
SM
MD
LG