Dostupni linkovi

Sindikat policije traži od Dačića uklanjanje spomenik u Preševu


Sindikat policije Srbije zatražio je danas odgovor od ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića kada će biti uklonjen spomenik OVPBM (Oslobodilačka vojska Preševa, Bujanovica i Medveđe) na teritoriji Preševa.

"Gospodine Dačiću, krajem prošlog mjeseca javno ste obećali da će se svi spomenici terorističke OVPBM na teritoriji Srbije ukloniti. I posle mesec dana rezultata nema, sem medijskog izveštavanja da je uhapšena grupa mladića koja je krenula u Preševo da sruši jedan od spomenika", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik sindikata Glišo Vidović.

Sindikat je naveo da zaposleni u MUP-u iskazuju veliko nezadovoljstvo zbog toga što država ništa ne preduzima da ukloni spomenik poginulim teroristima, a nije napravila spomenik svojim "mrtvim herojima" koji su život dali u odbrani zemlje.

"Najoštrije osuđujemo postavljanje spomen obeležja pripadnicima terorističke OVPBM u centru Preševa i zahtevamo od Vas, premijera i ministra unutrašnjih poslova, kao i od Vlade Srbije, da pokažu jedinstvo po ovom pitanju. Od Vas gospodine Dačiću, zahtevamo da konačno održite reč koju ste dali pred čitavom Srbijom", navodi se.
XS
SM
MD
LG