Dostupni linkovi

Požari i na području opštine Nikšić


Na području nikšićke opštine požari bukte na više lokacija, a najkritičnije je u Bresticama i Goliji, gdje se vatrogasci, mještani i radnici Šumske uprave bore da vatra ne zahvati kuće.

Komandir nikšićke Službe zaštite i spašavanja Dimitrije Tomašević naveo je da su odbranili osam kuća u selu Brestice kod Trubjele, ali da je još ugroženo nekoliko domova zbog novih požara na području Pustog lisca.

Kako je naveo Tomašević, u plamenu je južna strana brda Gostac, vatra se primiče vrhu i vjerovatno će se preseliti i na sjeverni dio.

To je nepristupačan teren, što otežava napore da se požar lokalizuje.

"Ista situacija je i u seoskoj mjesnoj zajednici Golija gđe se požar širi od Petrovih dola, Štukeljine prodoli ka Višnjića dolu i primakao se do kuća. Gori i na području Planinice, gdje su bile ugrožene kuće Babića, mada je požar još aktivan“, rekao je Tomašević.

Prema njegovim riječima, zahvaćeni su i šumski četinarski kompleksi na planini Somina, koja povezuje nikšićko seosko područje Golije i Banjana, ali kuće nisu ugrožene.

Prema njegovim riječima, gori i u podnožju Zle gore na više lokacija i vatra se širi ka planini Njegoš, a veliki požar bukti na Bijeloj Gori, koji se nekoliko kilometara raširio i na hercegovačkoj granici, kao i prema Nudolu.
XS
SM
MD
LG