Dostupni linkovi

Putin: Opozicija previše usredsređena na ličnosti


Ruski premijer i kandidat za budućeg predsednika Vladimir Putin pozvao je opozicione predstavnike na dijalog o budućnosti, prioritetima i o perspektivama.

Putin je ocenio da je opozicija previše usredsređena na ličnosti i da ne poklanja pažnju političkim idejama i tome šta treba učiniti posle izbora i pozvao opoziciju na dijalog.

"Predati vlast boljim ljudima? A šta posle, šta činiti? Zabrinut sam jer nemamo debatu o tome šta bi trebalo uraditi izvan izbora i posle izbora. Po mom mišljenju, to nije u interesu zemlje i kvalitetnog razvijanja našeg društva, nije na nivou njegovog obrazovanja i odgovornosti", naveo je Putin na svom predizbornom internet sajtu.

Putin je istakao da smatra da građani Rusije treba da imaju mogućnost da razgovaraju o "ne samo prednostima i manama političara, što samo po sebi nije loše, nego i o programima koje nameravaju da sprovedu određene političke ličnosti".

Ruski premijer pokrenuo je u četvrtak sopstveni sajt na kojem je detaljno predstavio prioritete svoje kampanje za predsedničke izbore i pored ostalog obećao vlast odgovornu prema građanima, istovremeno se distancirajući od Jedinstvene Rusije, čiji je kandidat.

Iako je Putin prema svim anketama najpopularniji političar u Rusiji i u velikoj prednosti u odnosu na druge kandidate, prilična je nepoznanica da li će uspeti da osvoji nadpolovičnu većinu već u prvom krugu izbora 4. marta.
XS
SM
MD
LG