Dostupni linkovi

Dodik i Čović za nastavak sastanaka političkih lidera


Predsednik SNSD-a i HDZ-a BiH Milorad Dodik i Dragan Čović založili su se u sredu uveče za nastavak sastanaka lidera šest političkih partija u BiH o uspostavljanju vlasti na nivou BiH.

"Krajnje je vreme i mi delimo zajednički stav da se nastave sastanci šest političkih lidera u BiH i da bi bio red da lider HDZ-a 1990 Božo Ljubić sazove jedan sastanak na kome bi o tome razgovarali", rekao je Dodik novinarima u hotelu "Kaldera" kod Laktaša, nakon sastanka sa Čovićem.

Izrazivši uverenje da o tome postoji i saglasnost lidera SDS-a Mladena Bosića, Dodik je istakao da bi na taj način bila otpočeta nova runda razgovora o mogućem rešenju pitanja formiranja vlasti. Dodik je rekao da su na sastanku potvrđeni raniji stavovi SNSD-a i HDZ-a BiH.

"Mi smatramo da predsedavajući Saveta ministara BiH i dva ministarska mesta treba da pripadnu HDZ-u BiH i HDZ-u 1990, a Republici Srpskoj /RS/ četiri ministarska mesta, uključujući Ministarstvo inostranih poslova BiH", naglasio je Dodik.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović je rekao da izbor predsedavajućeg Saveta ministara BiH već duže vreme nije sporno pitanje, jer je izvesno da će to biti kandidat HDZ-a BiH.

"Ne vidim nijedan razlog da ja budem predsedavajući Saveta ministara BiH. Naš kandidat za tu poziciju je Borjana Krišto i to je vrlo jasan stav naše stranke", zaključio je Čović.
XS
SM
MD
LG