Dostupni linkovi

Brižit Bardo od BiH traži dva medvedaFrancuska glumica Brižit Bardo (Brigitte Bardot) zatražila je od vlasti u BiH da joj pomognu da spasi dva medveda koja su zarobljena u BiH. Bardo, koja sutra proslavlja 75. rođendan, želi da se medvedi iz BiH transportuju u poseban azil u Nemačkoj, navela je francuska glumica u pismu federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damiru Ljubiću.

Ona je izrazila nadu da će ministar obeležiti njen rođendan i na poklon joj dopustiti "da izvede medvede iz pakla u kome se nalaze i ponudi im srećan i dostojan život u odgovarajućoj sredini".

Članica lokalne organizacije za zaštitu životinja NOA Bogdana Mijić rekla je da se u BiH nalaze dva 18-mesečna mrka medveda u lancima na privatnom imanju u blizini Gornjeg Vakufa. "Vlasnik drži restoran i zlostavlja životinje kako bi privukao pažnju i zabavio goste", rekla je Mijićeva i dodala da se tim zivotinjama ne daje ni odgovarajuća hrana kako bi bile slabe da se ne bi otrgnule od lanca. "Lokalne vlasti pronašle su još šest medveda koji žive u sličnim uslovima u BiH i naredili njihovu eutanaziju", rekla je Mijićeva.
XS
SM
MD
LG