Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije korona virusa na Radiju Slobodna Evropa


Radnici postavljaju krevete u zoni karantina unutar sportskog kompleksa u Guvahatiju, Indija, 29. mart, 2020.
Radnici postavljaju krevete u zoni karantina unutar sportskog kompleksa u Guvahatiju, Indija, 29. mart, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije korona virusa u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji korona virusa.

Pregled tekstova i vijesti za 29. mart, 2020.:

U Republici Srbiji je do 15 časova 29. marta 2020. godine registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj bolesti covid-19, saopšteno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

Od subote u 15 sati je 56 novozaraženih u Hrvatskoj, tako da je ukupan broj oboljelih 713, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u nedelju na redovitoj konferenciji za novinare Državnog stožera Civilne zaštite u 14 sati.

U Kliničkom centru Crne Gore je preminula druga osoba pozitivna na covid-19. Radi se o osobi koja je bila stara 79 godina.

U Severnoj Makedoniji su u nedelju umrla još dvojica obolelih od korona virusa, starosti 31 i 91 godinu, tako da se broj umrlih od te zaraze popeo na šest.

Bilans smrtnih slučajeva od posledica virusa korona u Španiji dostigao je najveći broj do sada i povećao se za 838 slučajeva tokom prethodne noći, te preminulih sada ima ukupno 6.528, objavilo je u nedelju tamošnje Ministarstvo zdravlja, a prenosi Dojče vele.

Dve osobe u Severnoj Mitrovici pozitivne su na korona virus, potvrđeno je sa Instituta "Torlak" u Beogradu ,a rezultati su dostavljeni Zavodu za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici.

XS
SM
MD
LG