Dostupni linkovi

U Hrvatskoj novih 56 inficiranih, ukupno 713


Od subote u 15 sati je 56 novozaraženih u Hrvatskoj, tako da je ukupan broj oboljelih 713, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u nedelju na redovitoj konferenciji za novinare Državnog stožera Civilne zaštite u 14 sati.

Ukupan je broj preminulih 6, jer je u nedjelju ujutro umro teški bolesnik sa moždanim udarom. Na respiratoru je 26 osoba, svi su stabilno.

U subotu je u Frankfurt sletio avion sa 10 tona zaštitne opreme za Hrvatsku, a iza 14 sati sletio je u Zagreb avion iz Šangaja s 13 tona zaštitne opreme, kao početak redovite dostave iz Kine kao rezultat dogovora kineskih i hrvatskih vlasti.

"Time su naše pozicije u borbi protiv epidemije znatno ojačane," ocijenio je Beroš.

Pred realizacijom je nabava brzih testova na korona virus iz Beneluxa, a u redovitom postupku testirano je 5.900 osoba. Primljene su 3.402 dojave za kršenje samoizolaciji i 893 osobe su prekršajno prijavljene.

Jedan zatvorski službenik je pozitivan, ali nema zaraze među zatvorenicima.

"Našu napori daju rezultate, i dalje nema eksponencijalnog rasta broja oboljelih," zaključio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Popravljeni su neki u potresu oštećeni bolnički objekti u Zagrebu, tako da su rodilište iz bolnice u Petrovoj ulici i nedonoščad iz KB Dubrava premješteni u primjerene uvjete.

XS
SM
MD
LG