Dostupni linkovi

Preminula druga zaražena osoba u Crnoj Gori


U Kliničkom centru Crne Gore je preminula druga osoba pozitivna na covid-19. Radi se o osobi koja je bila stara 79 godina.

Pacijent je bio bez znakova teškog oštećenja respiratorne funkcije i nije bio kandidat za respirator, saopštio je dr Nemanja Radojević pomoćnik direktora Kliničkog centra.

Kako je saopšteno, neposredni uzrok smrti je vezan za pogrošanje teške hronične srčane slabosti.

“Osnovna srčana sabost se pogoršala kod pacijenta tokom boravka u Kliničkom centru. Parametri koje posmatramo a koji su vezani za same posljedice virusne infekcije u smislu zapaljenja pluća, laboratorijskih i kliničkih znakona, kod njega nisu bili u pogoršanju, štaviše bili su u poboljšanju… tako da dominantni osnov njegovog umiranja je pogoršanje srčanog oboljenja”, saopštio je dr Radojević.

U Kliničkom centru u Podgorici se liječi četrnaest pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa covid- 19 od kojih troje u Jedinici intenzivnog liječenja Interne klinike.

Prema posljednim podacima Instituta za javno zdravlje u Crnoj Gori je 85 građana inficirano korona virusom, dok je pod nadzorom 6.278 osoba. Korona virus je registrovan u devet crnogorskih gradova od čega najviše u Tuzima i Podgorici.

XS
SM
MD
LG