Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


"Mjesto za zagrljaje", Montreal, 21. maj, 2020.
"Mjesto za zagrljaje", Montreal, 21. maj, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 23. maj, 2020.:

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH) Husein efendija Kavazović pozvao je 23. maja vjernike da se uz sutrašnju molitvu (nedjelja, 24.maj), klanjanje bajrama-namaza, pridržavaju posebnih mjera samozaštite i instrukcija nadležnih.

Još jedna osoba preminula je u Srbiji u poslednja 24 sata od korona virusa, čime je ukupan broj umrlih porastao na 238, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije 23. maja na sajtu covid19.rs.

U Bosni i Hercegovini (BiH) je sa današnjim danom (subota, 23.maj) potvrđen ukupno 2391 slučaj zaraženih korona virusom, od čega je oporavljenih 1662 a 141 osoba preminula je od posljedica virusa, posljednji su podaci objavljeni na web stranici Ministarstva civilnih poslova BiH.

Iran je danas, 23. maja, počeo sa otvaranjem firmi, vjerskih i kulturnih institucija ublažavajući restrikcije uvedene zbog širenja korona virusa, javlja agencija Rojters.

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro (Jair) proširio je upotrebu hlorokina, leka protiv malarije, za lečenje pacijenata sa blažim simptomima korona virusa.

U Francuskoj su od danas, 23. maja, ponovo moguće verske službe koje su zabranjene tokom mera zaštite stanovništva uvedenih zbog epidemije korona virusa, saopštile su tamošnje vlasti.

XS
SM
MD
LG