Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Volonter distribuira brošure sa medicinskim uputstvima za borbu protiv COVID-19, Džalalabad, Afganistan, 11. maj 2020.
Volonter distribuira brošure sa medicinskim uputstvima za borbu protiv COVID-19, Džalalabad, Afganistan, 11. maj 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Pregled tekstova i vijesti za 11. maj, 2020.:

"Ovo nije kratkoročna kriza. Korona virus će duže vreme cirkulisati među populacijom, izazivajući sporadične pandemije", saopštila je britanska vlada i dodala da, za sada, nije moguće praviti drastične promene i da proces popuštanja mera treba da teče polako.

Rusija je sa 221.344 slučajeva obolelih od korona virusa dospela na treće mesto u svetu, odmah posle SAD i Španije. Rusija je do, samo pre četiri dana, bila peta po broju zaraženih, ali je usled naglog povećanja obolelih, prestigla Italiju i Veliku Britaniju.

Kako je saopštio, Kurti je imao kontakt sa jednim zvaničnikom Ministarstva evropskih integracija, koji je bio u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom i trenutno čeka rezultate testiranja na COVID-19.

U Republici Srpskoj (RS) u ponedjeljak počeli su ponovo raditi ugostiteljski objekti, restorani, kafići, roštiljnice, frizerski i kozmetički saloni, fitnes centri, privatne stomatološke ambulante i druge uslužne djelatnosti.

U bolnici u Doboju preminula je jedna osoba koja je bila pozitivan na korona virus, potvrdio je danas (11. maj) na konferenciji za novinare Republičkog štaba civilne zaštite u Banjaluci Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS).

Bela kuća demantovala je informacije da je potpredsednik SAD-a Majk Pens stavljen u karantin posle otkrića da je jedna njegova saradnica zaražena korona virusom.

Kina je prijavila novi porast broja zaraženih korona virusom, a vlada upozorava ljude da ostanu pripravni i pojačaju ličnu zaštitu od virusa.

XS
SM
MD
LG