Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije COVID-19 na Radiju Slobodna Evropa


Pijaca u Kirgistanu, 10. april, 2020.
Pijaca u Kirgistanu, 10. april, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije COVID-19 u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji izazvanoj korona virusom.

Redovi za maske u Podgorici
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

Pregled tekstova i vijesti za 12. april, 2020.:

Mitropolit crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohije, nekoliko sveštenika i građana privedeni su u policiju na informativni razgovor, nakon što su se okupili ispred vjerskih objekata u Podgorici, potvrđeno je u Mitropoliji.

U Zagreb je u nedelju izravnom letom iz Šangaja stigao zrakoplov s oko 60 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u naporima na suzbijanju epidemije koronavirusa, priopćila je hrvatska Vlada.

Vlada Izraela odobrila je strože mere karantina za nekoliko oblasti Jerusalima, uključujući i istorijski Stari grad u pokušaju da uspori širenje korona virusa u najosetljivijim gradskim zonama.

Broj zaraženih ne predstavlja stvarnu sliku situacije pošto veliki broj zemalja testira samo osobe koje su za hospitalizaciju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je optimista po pitanju situacije sa korona virusom i da misli da će Srbija moći da drži pod kontrolom ako građani budu odgovorni.

U zemlji u kojoj su na snazi stroga pravila socijalne izloacije pokazuju se znaci usporavanja širenja bolesti.

Kina je prijavila još 99 slučajeva zaraze virusom korona, od kojih 97 u provinciji Heilongđijang na granici s Rusijom.

Uskrs nudi poruku nade u "najmračnijem času" za ljude, rekao je papa Franja u subotu uveče na misi u bazilici Svetog Petra, na kojoj nikoga nije bilo zbog pandemije korona virusa.

XS
SM
MD
LG