Dostupni linkovi

Pratite razvoj pandemije korona virusa na Radiju Slobodna Evropa


Članovi zajedničkih snaga američke vojske i vazduhoplovaca vrše dezinfekciju srednje škole u New Yorku, 21. mart, 2020.
Članovi zajedničkih snaga američke vojske i vazduhoplovaca vrše dezinfekciju srednje škole u New Yorku, 21. mart, 2020.

Specijalno izdanje DNEVNO@RSE_O korona virusu svaki dan vam donosi najnoviji pregled informacija o razvoju situacije vezane za širenje pandemije korona virusa u svijetu i regiji Zapadnog Balkana.

Donosimo vam pregled tekstova i vijesti iz dana u dan, mišljenja stručnjaka, savjete o prevenciji, trenutno stanje zaraženih i statistike o oporavljenim...

Na stranici RSE pratite Blog uživo o pandemiji korona virusa.

COVID-19 ispraznio ulice i trgove jugoistočne Evrope
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Pregled tekstova i vijesti za 23. mart, 2020.:

Vrednost akcija na svetskim berzama nastavila je u ponedeljak da pada, uprkos merama vlada i centralnih banaka da pomognu ekonomiju koja je uzdrmana širenjem korona virusa.

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu potvrđeno je da je riječ o pacijentima iz Bihaća i Visokog.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp naredio je raspoređivanje trupa Nacionalne garde u tri države koje su najteže pogođene epidemijom korona virusa.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah poručio je sportistima da ne bi trebalo da se odustane od Igara u Tokiju.

"Kancelarka je u ovom trenutku zdrava. Ona je samo u kućnoj kancelariji, kao i mnogi ljudi koji su morali da odu u samoizolaciju kod kuće", rekao je na konferenciji za novinare Šolc, koji je ministar finansija.

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC) pozvala je Nacionalno koordinaciono tijelo, kao i Vladu i Skupštinu, da posreduju kako bi se na Radio Televiziji Crne Gore (RTCG) odvojio prostor i vrijeme njenog programa i omogućio prenos liturgija na programima Javnog servisa.

Više od 84.000 putnika od kojih veliki broj njih iz Laosa, došlo je za vikend na tri glavne autobuske stanice u Bangkoku, rekao je agenciji Frans pres generalni direktor Bangkok busa Jirasak Jaovasakul.

Indijska vlada upozorila je danas da će protiv onih koji ne poštuju pooštrene mere za suzbijanje korona virusa biti preduzete stoge zakonske mere, ali nije precizirano kakve.

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino izjavio je da je moguće smanjenje broja utakmica i takmičenja u budućnosti kako bi se izbegla finansijska kriza, povodom pandemije korona virusa.

XS
SM
MD
LG