Dostupni linkovi

Hrvatskim inovatorima 15 nagrada u Londonu


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija
Hrvatski inovatori pripalo 15 nagrada na upravo završenom Britanskom sajmu inovacija u Londonu, održanom od 14. do 17. listopada.

Oni su osvojili tri dvostruka zlata te pet zlatnih, šest srebrnih i jednu brončanu medalju, izvijestio je u nedjelju Hrvatski savez inovatora.

Na sajmu je bilo predstavljeno 12 hrvatskih izložaka, a najuspješnija je bila Ivana Drčec, s dvostrukom zlatnom i zlatnom medaljom za "REFIT software", informacijski sustav za upravljanje proizvodnim i ostalim procesima unutar kompleksnih proizvodnih pogona.

Dvostrukom zlatnom i srebrnom medaljom nagrađen "Infrared design" Vilka Žiljka, Klaudia Papa, Ivane Žiljak i Jane Žiljak-Vujić

Medijski najeksponiraniji izložak bio je "Vertikalni parking za bicikle" Radovana Marina, koji je predstavljen u informativnim emisijama BBC-a te u "Daily Telegraphu", ova inovacija nagrađena je dvostrukom zlatnom i srebrnom medaljom.

Medalje su još osvojili Dijana Pečkaj-Vuković za "Busy basket", Božidar Smok za "Aeroline", Ivan Vrsalović za "Vjetroturbinu u kombiniranoj sapnici" te Edita Štefanić, Ivan Štefanić i Edo Musser za "Napravu za uklanjanje korova", zatim Vatroslav Matulina za "Kišobran Varaždinko", Dino Matijašević za "Ilumipad" i Tomislav Bronzin za "Protect@work".

Hrvatski savez inovatora predstavio je i najbolje radove mladih hrvatskih inovatora, među kojima su odličja osvojili Davor Gusić za "HELP alarm" i Nikola Cupać za "Trostruki alarm zaštita stambenog prostora".
XS
SM
MD
LG