Dostupni linkovi

Godfri: SAD dostavljaju Srbiji 6.000 kompleta za testiranje na koronu


Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri (Anthony Godfrey)
Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri (Anthony Godfrey)

Sjedinjene Američke Države (SAD) će u narednih dana dostaviti Srbiji 6.000 kompleta za testiranje na korona virus, izjavio je američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri (Anthony Godfrey) u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Dačić je u telefonskom razgovoru preneo zahvalnost Srbije na najavljenoj pomoći, posebno imajući u vidu da su SAD trenutno jedna od najteže pogođenih država korona virusom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, Dačić je podsetio da je Vlada Srbije danas poslala u SAD avion Er Srbije (Air Serbia) kojim će biti vraćeni srpski studenti i đaci, i da se u tom avionu nalazi 170 američkih državljana koji će biti vraćeni u domovinu.

Godfri je zahvalio za pomoć u evakuaciji američkih državljana, podsetivši da je Srbija humanitarnim letom 26. marta 2020. godine već prevezla 64 američka državljana u SAD i da je državni sekretar Majk Pompeo zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na tom gestu, navodi se u saopštenju.

Dačić i Godfri su razgovarali o pandemiji korona virusa i merama koje dve države preduzimaju u borbi protiv nje, kao i o najznačajnijim temama u okviru bilateralne i multilateralne saradnje i načinima njenog unapredjenja, navodi se u saopštenju.

Dačić je Godfriju izrazio saučešće povodom velikog broja umrlih od korona virusa u SAD, među kojima je i ambasadorov otac, dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG