Dostupni linkovi

Optimizam pred revanš sa Portugalom


Foto: sarajevo-x.com
Foto: sarajevo-x.com
U prvoj utakmici baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je rezultatom 1:0 od odgovarajuće selekcije Portugala.

Međutim, minimalni poraz ostavlja Ćirine izabranike u borbi za plasman na svjetsku smotru fudbala.

Uprkos porazu koji je reprezentacija BiH pretrpjela protiv Portugala, selektor bh. reprezentacije, Miroslav Ćiro Blažević nije razočaran. Blažević kaže da bh ekipa može pobijediti ekipu Portugala u uzvratnoj utakmici.

"Ostalo je još 90 minuta igre. Budite sigurni da ćemo napraviti sve, da po meni, ovaj pozitivan rezultat, pretvorimo u definitivnu radost. Zenica je jedan pakleni teren za sviju i mi ćemo im pripremiti pakao, to vam obećavam", ističe Ćiro.

Reprezentacija Portugala u Zenicu dolazi sa golom prednosti. Međutim, Blažević kaže kako će do utakmice u Zenici promijeniti taktiku, te da će iznenaditi gostujuću ekipu Portugala.

SVE ILI NIŠTA

" Mi moramo zabiti dva gola, a niti jedan primiti. Međutim, sve je moguće u nogometu, pogotovu sa jednom ovako poletnom ekipom, kao što je ja imam. Dečki će biti u jednom fanatičnom stanju, tako da ne bi bio u koži našim prijateljima Portugalcima u ovom uzvratnom susretu",
dodao je Blažević.

Veliki problem za bh ekipu predstavljaće dupli žuti kartoni Elvira Rahimića, Samira Muratovića i Emira Spahića, koji nemaju pravo nastupa. Kapiten fudbalske reprezentacije BiH, Emir Spahić kaže kako je tužan što neće igrati, ali da će ipak biti uz svoje saigrače.

" Naravno da ću biti, ako ne najžešći, onda jedan od najžešćih navijača u Zenici. Neka Zenica gori! Bosanci i Hercegovci čekajte nas, jer ovo je šansa čitave države", poručio je kapiten Spahić.

Reprezentativac BiH, Safet Nadarević žali za neostvarenim šansama, ali ističe da će iz Zenice, BiH otići u Južnoafričku Republiku.

"Ja mislim da ćemo u Zenici ići na sve ili ništa. Ja mislim da ćemo ih kod kuće dobiti 2:0", optimističan je Nadarević.

Sinoćna utakmica pratila se organizovano na javnim mjestima u većini gradova BiH. Navijači su zadovoljni rezultatom, ali ipak su tužni zbog nedostatka sportske sreće, koja je, sasvim sigurno, sinoć napustila bh reprezentativce. Na ulicama Sarajeva nije bilo očekivanog slavlja.

Revanš utakmica je na rasporedu u srijedu 18. novembra na stadionu Bilino polje u Zenici. Tamo će biti konačno odlučeno koja će reprezentacije otići na Svjetsko prvenstvo u fudbalu, 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.


XS
SM
MD
LG