Dostupni linkovi

Medunjanin i Zec za operaciju Portugal


Fotografije uz tekst Midhat Poturović
Fotografije uz tekst Midhat Poturović
Priredio: Edin Avdić

Za predstojeće utakmice baraža, koje BiH igra protiv Portugala, selektor Miroslav Ćiro Blažević računat će na nove snage - Harisa Medunjanina i Ermina Zeca.

Kao što je prethodno najavljivano, igrači Valladolida i Šibenika našli su se na spisku selektora za Lisabon i Zenicu, dok tamo nema Mirka Hrgovića. Ponovo je pozvan i Ninoslav Milenković iz kiparskog FS Paralimnija.

Spisak reprezentativaca
Od golmana Ćiro će pozvati Asmira Begovića, Kenana Hasagića i Nemanju Supića.

"S obzirom na situaciju koja nas je zaokupirala, a to su žuti kartoni, niko realan ne može misliti da ćemo u susretu u Portugalu proći bez novih kartona. Portugal je ekipa koja akumulira najviše kartona protivnika, s obzirom na njihovu tehničku potkovanost i igru kratkih pasova. E, upravo zbog toga sam na okupljanje pozvao 26 igrača", rekao je Blažević

U odbrani će se naći kapiten Emir Spahić, Sanel Jahić, Safet Nadarević, Boris Pandža, Adnan Mravac, Džemal Berberović, Damir Mirvić, te Ninoslav Milenković.

U veznom redu Blažević je izdiktirao imena Sejada Salihovića, Admira Vladavića, Zvjezdana Misimovića, Senijada Ibričića, Samira Muratovića, Elvira Rahimića, Miralema Pjanića, Zlatana Bajramovića, Semira Štilića, Darija Damjanovića i Harisa Medunjanina.

U napadu će Ermin Zec pokušati poboljšati učinak reprezentacije uz već dokazane strijelce - Edina Džeku, Vedada Ibiševića i Zlatana Muslimovića.

Reprezentacija se u ponedjeljak, 9. novembra, okuplja u Novom Vinodolskom.

"S obzirom na klimatske uslove u Portugalu, odlučili smo pripreme obaviti u Novom Vinodolskom, na jadranskoj obali. U Kvarnerskom zalivu odradićemo osam treninga, te odigrati i jednu pripremnu utakmicu, a za Hrvatsku krećemo u ponedjeljak."

Prvi meč baraža 14. novembra sudit će Englez Martin Atkinson, a revanš u Zenici Italijan Roberto Rossetti.

Prva utakmica počinje u 21:30 sati po našem vremenu, dok se uzvratni u Zenici igra od 20:45.
XS
SM
MD
LG