Dostupni linkovi

Slavlje u Beogradu i Sarajevu




(Video: Reprezentativci Srbije slave pobjedu)

Reprezentacija Srbije ovjerila je kartu za Svjetsko prevstvo u nogometu u Južnoj Africi sljedeće godine pobjedom protiv Rumunije dok se reprezantacija BiH izborila za baraž nakon osvajanja tri boda protiv Estonije.

Hrvatskoj su ostale samo teoretske šanse za plasman nakon pobjede Ukrajine nad Engleskom dok je Crna Gora, koja odavno nije bila u igri, ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama savladavši Gruziju sa 2:1 u Podgorici.

Srbija je "razbila" Rumuniju sa 5:0, a pogotke za ekipu koju vodi Radomir Antić su pred prepunom Marakanom su postigli Nikola Žigić u 37, Marko Pantelić u 50, Zdravko Kuzmanović u 78. i Milan Jovanović u 87. minutu i trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Nakon utakmice, uslijedilo je veliko slavlje na stadionu a zatim po čitavoj Srbiji. Reprezentativci su do centra Beograda sa stadiona Marakana došli u otvorenom autobusu koji je pratio veliki broj automobila sa navijačima.

Utakmica protiv Litvanije je formalnost za reprezentaciju Srbije kao što je to i ona između BiH i pobjednika grupe Španije u srijedu u Zenici.

Reprezentacije BiH je u Talinu pobijedila Estoniju sa 0:2 a strijelci su bili Edin Džeko u 30. i Vedad Ibišević 64. minutu.

Osvajanje drugog mjesta u grupi je najveći uspjeh reprezentacije BiH koju vodi Miroslav "Ćiro" Blažević.



Kolone automobila sa navijačima, transparenti i vatromet obilježili su slavlje na ulicama Sarajeva i BiH nakon pobjede u Talinu.

Srbija - Rumunija 5:0


Estonija - BiH 0:2
XS
SM
MD
LG