Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Protest “Ad hok” koalicije u Prištini


Koalicija NVO “Ad Hoc”, simbolično je na protestu u Prištini proglasila nezavisnost Kosova, zahtevajući da to isto učini i Skupština. Nekoliko građana i aktivista civilnog društva protestovalo je zahtevajući da se što pre reši status.

Organizatori kažu da je cilj protesta bio da se svetu i Skupštini Kosova poruči da su građani umorni od obećanja. Behljulj Zeka, predstavnik Koalicije “Ad Hok” kaže da su građani i aktivisti civilnog društva odlični u zahtevu da se proces više ne sme odlagati.

“Uputili smo zahtev da se odredi konačan datum proglašenja nezavisnosti Kosova, pošto su sva dosadašnja odlaganja nanosila samo štetu Kosovu,” kaže Zeka.

Protest je održan u trenutku kada se u Vašingtonu odvijaju razgovori članova Pregovaračkog tima sa američkom državnom sekretarkom Kondolizom Rajs. Kosovska delegacija će od američkih zvaničnika tražiti da se proces rešavanja statusa jasno definiše.

Pregovarački tim boravi u Vašingtonu samo nekoliko dana pošto je zbog neuspeha u usaglašavanju stavova u SB, pitanje statusa prešlo u nadležnost Kontakt grupe.
XS
SM
MD
LG