Dostupni linkovi

Slučaj Vučurević i dalje pred sudom u Šapcu


Poces protiv ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića po zahtjevu Hrvatske za izručnje i dalje kod istražnog sudije kaže portparol Višeg suda u Šapcu.

"Nakon saslušanja Vučerevića po zahtjevu Hrvatske, status pritvorenika nije promijenjen", reako je Slobodan Velisavljević."Nikakvih izmjena statusa, niti dijela postupka nakona saslušanja nema. Proces je i dalje kod istražnog sudije", dodao je.

Prema riječima Velisavljevića, Hrvatska je dostavila dokumentaciju, ali je potrebna i dodatna i kompletiranje postojeće, nakon čega će postupak biti predat sudijskom vijeću.

Ratni gradonačelnik Trebinja uhapšen je 4. aprila na graničnom prelazu između Srbije i BiH po potjernici koju je za njim raspisala Hrvatska zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom u Dubrovniku 1991.

Posle Hrvatske, želju za njegovim izručenjem 12. aprila izrazilo je i tužilaštvo BiH, zasnivajući zahtjev na činjenici da je Vučurević državljanin BiH i da se protiv njega vodi istraga u Tužilaštvu BiH, gdje je osumnjičen za krivična djela ratnog zločina na području Trebinja.

Vučurović je 11. aprila na saslušanju pred Višim sudom u Šapcu odbacio sve navode optužnice kojom ga Tužilaštvo Hrvatske tereti za ratne zločine.Zahtjev Hrvatske za izručenje Vučurevića dostavljen je u petak Višem sudu u Šapcu na dalje odlučivanje.
XS
SM
MD
LG