Dostupni linkovi

Pooštren ulazak u Crnu Goru za privatne avione iz Srbije


Aerodrom u Podgorici

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti Vlade Crne Gore (NKT) odlučilo je da pooštri uslove ulaska u Crnu Goru za putnike i članove posade privatnih aviona koji dolaze iz Srbije.

Putnici i posada vazduhoplova iz Srbije prilikom ulaska u Crnu Goru moraju da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, te da poseduju rezervaciju u hotelskom smeštaju, saopštilo je NKT, precizirajući da je reč o nekomercijalnim i takozvanim povremenim vazdušnim letovima.

Iz Srbije u Crnu Goru se bez upućivanja u karantin ili samoizolaciju do sada moglo jedino privatnim avionima. Sada je i ta mogućost uslovljena negativnim PCR testom i hotelskom rezervacijom.

Od operatora vazduhoplova traži se i zahtev za odobrenje leta ne stariji od 48 sati, a on pored redovnih informacija, mora sadržati ime i prezime putnikâ i posade, ako borave u Crnoj Gori, odlučilo je NKT 11. jula uveče.

Dodaje se da operator aerodroma u Crnoj Gori zadržava pravo da odobri ili ne odobri let.

Državljani Srbije od 15. marta i proglašenja pandemije korona virusa ne mogu ući u Crnu Goru.

Izuzetak od te restriktivne mere su bili crnogorski državljani i stranci sa stalnim boravkom u Crnoj Gori, koji su prilikom ulaska iz Srbije morali da budu u kućnoj samoizolaciji ili karantinu.

Sredinom prošle sedmice pooštrena je i ta mera, pa se sada sva lica koja iz Srbije ulaze u Crnu Goru upućuju direktno u karantin.

Prethodno je, da bi ušli u Crnu Goru, potrebno da se jave Ambasadi Crne Gore u Beogradu.

XS
SM
MD
LG