Dostupni linkovi

Osobe koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije idu u karantin


Podgorica, mart 2020.

Građani koji ulaze u Crnu Goru iz Srbije biće upućivani isključivo u karantin zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT), nakon sjednice 6. jula.

"Crna Gora ostaje opredijeljena da se ne zatvara za svoje državljane, ali stopa aktivnih slučajeva u Srbiji, pogotovo u području uz granicu sa Crnom Gorom, nalaže najstroži epidemiološki nadzor. Zbog toga lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije do daljega neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu mjeru", saopšteno je iz Vlade.

Odlučeno je i da se zbog visokog epidemiološkog rizika prekida vaspitno-obrazovni rad u svim javnim i privatnim ustanovama.

NKT je odlučilo i da će radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata u Crnoj Gori biti do ponoći.

"Mjere će se primjenjivati u narednih sedam dana, nakon čega će, na osnovu analize učinka mjere i epidemiološke situacije, biti odlučeno da li će primjena mjere biti produžena", naveli su iz Vlade.

Za srijedu, 8. jul je najavljen i sastanak predstavnika NKT, Državne izborne komisije, nadležnih državnih institucija i nevladinih organizacija na temu mjera za neometan izborni proces u okolnostima proširene infekcije korona virusom.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 30. avgust.

U Crnoj Gori danas (6. jul) je registrovano 60 novih slučajeva inficiranih korona virusom, čime je broj oboljelih porastao na 512.

XS
SM
MD
LG