Dostupni linkovi

Dačić: Montenegro erlajns će moći da sleti u Beograd kada i Er Srbija u Crnu Goru


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić

„Kad bude dozvolu za sletanje u Crnu Goru dobila Er Srbija, dobiće i Montenegro erlajns“, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je u Zemunu, u prostorijama Crvenog krsta, rekao i da se, povodom odluke civilnih vazduhoplovnih vlasti Srbije da zabrane sletanje aviona Montenegro erlajnsa, „moglo videti i koliko kod nekih ljudi u Beogradu ima nerazumevanja i lobiranja za odluku crnogorskih vlasti“, prenose agencije.

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je u četvrtak za TV Prva da spisak zemalja sa kojima će Crna Gora otvoriti granice nije konačan i „da nijedna država nema veće koristi od od otvaranja granica ka Srbiji kao Crna Gora“.

"Nama je najveći interes da otvorimo granice sa Srbijom", rekao je Milošević i dodao da smatra da će se aktuelna situacija u vezi sa otvaranjem granica rešiti u narednih deset dana.

Vlada Crne Gore je 25. maja najavila otvaranje crnogorskih granica, od početka juna, za više država koje ispunjavaju epidemiološki kriterijum Instituta za javno zdravlje da imaju najviše do 25 zaraženih na 100 hiljada stanovnika. Među njima od država regiona nema Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Kosova i Severne Makedonije.

Direktorat Srbije za civilno vazduhoplovstvo je nakon toga, crnogorskom prevozniku Montenegro erlajns (MA) do daljeg ukinuo dozvolu za sletanje na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, kao kontrameru odluci Crne Gore.

“Kada vi ukinete te mere, onda nema problema, letite koliko hoćete”, rekao je predsednik Srbije Aleksadnar Vučić u sredu 27. maja.

XS
SM
MD
LG