Dostupni linkovi

Ukinute mjere samoizolacije za sve koji ulaze u BiH


Šatori na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini
Šatori na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini

Federalni štab civilne zaštite odlučio je, na vanrednoj sjednici, u srijedu, da sva lica, prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu, na jednom od graničnih prijelaza na području Federacije BiH, neće morati provoditi 14 dana u samoizolaciji, saopćeno je danas nakon sjednice.

BLOG o korona virusu

Istu odluku, u srijedu je donio i Štab za vanredne situacije Republike Srpske, a odnosi se na mjere kućne izolacije od 14 dana za sve građane koji uđu u Bosnu i Hercegovinu preko graničnih prijelaza na teritoriji RS-a.

Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivaće se od četvrtka, 21. maja od šest sati ujutro.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić rekao je 7. aprila da je usaglašen plan djelovanja Federacije BiH i Republike Srpske, te da će svako ko ulazi u BiH morati 14 dana u karantin.

"To je riješeno jučerašnjim zaključcima Predsjedništva BiH. RS je radila na jedan način, FBiH na drugi. Sada će sve biti dovedeno na istu ravan, svi moraju ili u šator ili u najbliži opštinski karantin koji bude otvoren. Znači svi koji dođu u BiH moraju biti 14 dana u karantinu", kazao je Radončić, 7. aprila.

Prema posljednjim zvaničnim podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, 2338 osoba je zaraženo korona virusom u BiH, dok je 136 osoba preminulo.

XS
SM
MD
LG