Dostupni linkovi

Naše priče sedmice


Radnici vrše dezinfekciju u jeku korona virusa
Radnici vrše dezinfekciju u jeku korona virusa

Kosovo ukida takse za Srbiju i BiH

Vlada Kosova će 15. marta ukinuti taksu od 100 odsto na sirovinske proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Taksa će biti u potpunosti ukinuta 1. aprila, ako Srbija prekine kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova i obaveže se da će pokrenuti uklanjanje trgovinskih barijera sa Kosovom.

Ako se Srbija ne bude tako ponašala, od 1. aprila Kosovo će početi sa postepenim sprovođenjem reciprociteta, dok će taksa Srbiji u potpunosti biti vraćena na snagu 15. juna, saopštio je Aljbin Kurti, premijer Kosova, na vanrednoj konferenciji za novinare u četvrtak uveče. Izazvalo je to brojne reakcije.

Grenel: SAD protiv Kurtijeve odluke o delimičnom povlačenju taksi Srbiji i BiH

Kurti: Ovo je znak dobre volje
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

Korona virus u Evropi kao rastuća prijetnja i novi test Unije

Sa naglim širenjem korona virusa na sjeveru Italije, evropski lideri su suočeni s možda najvećim izazovom od migrantske krize, koji bi također mogao staviti na ispit otvorene granice među zemljama Evropske unije, ali i zdravstvene sisteme unutar članica, pisali su svjetski mediji.​ Države na tri kontinenta prijavile su prve slučajeve korona virusa dok se svijet priprema za pandemiju, a investitori odustaju od dionica u iščekivanju globalne recesije. Ipak, prema podacima koje prikuplja američki Johns Hopkins univerzitet, do sada je 33.277 osoba uspješno oporavljeno od korona virusa.​

Berze u padu zbog korona virusa, u Kini sve manje zaraženih

Čitajte i zašto je korona virus infodemija?

Zakon o nestalim bebama u Skupštini uprkos protivljenju roditelja

Roditelji, njih više od 2.000 koji sumnjaju da su njihova deca nestala iz porodilišta širom Srbije i koji decenijama čekaju odgovor na pitanje šta se desilo sa njihovom decom, nezadovoljni su predloženim zakonom jer, kako kažu, roditeljima umesto odgovora nudi novčanu naknadu u iznosu do 10.000 evra. Pročitajte reakcije roditelja ovdje.

Bosanski umjesto američkog sna

Munib Jusupović iz sela Podžeplje kod Han Pijeska prije dvadeset godina živio je u SAD-u. Nakon dvije godine odlučio se vratiti. Danas se bavi uzgojem krava i ovaca i ne pomišlja napustiti Podžeplje.

XS
SM
MD
LG